Település:
Jász-Nagykun-Szolnok megye, Karcag

Létrehozva:
2020-01-20 14:04:28


Karcagi Kunlovarda


Lovas programok, lovasoktatás, lovaskocsikázás, relaxációs lovaglás, csikós bemutató hangulatos családi környezetben.

           Karcagi Kunlovarda

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a „Nagykunság fővárosában”, Karcagon található az 1998. tavaszán alakult Karcagi Kunlovarda, mely a térség legnagyobb, legszínvonalasabb lovas-turisztikai szolgáltató központja. A Magyar Lovas Turisztikai Szövetség 3 patkós minősítése megfelelő színvonalú lovas szolgáltatóként értékelte a lovardát, amely sokéves munka eredményeként nyerte el jelenlegi formáját.

Jelenleg a lovarda otthont ad lovaknak, háziállatoknak, őshonos és ritka állatoknak egyaránt. A tulajdonos a kiemelkedő Furioso-North Star tenyészetével a lovas szolgáltatások biztosítása mellett a fajta fennmaradását kívánja biztosítani, melynek sikerességét számtalan díj, elismerés igazolja. Emellett megismerhető a Nónius, magyar sport félvér, a magyar hidegvérű, valamint a Shetland- és Welsh póni is. Természetesen a lovakat nemcsak nézegetni lehet, a lovarda erre a célra kialakított lovaglópályáján alkalom nyílik megismerkedni a lovaglással (futószárral oktatói segítséggel), de gyakorlott lovasok is kitűnő körülmények között élvezhetik a lovas sportok örömeit. 

A lovaglás mellett egyéb lovas programok is színesítik a vendégek szórakozását. A tisztelt látogatók sétakocsikázáson vehetnek részt (sétakocsival, pusztakocsival), mely során a vendégek megismerkedhetnek Karcag város örökségeivel, emlékszobraival, látnivalóival. A kocsikázás a Karcagi Kunlovardában ér véget, ahol csikóslegények várják az érkezőket pogácsával, pálinkával, üdítővel. A pihenés után a csikósok egyedülálló lovas bemutatója következik, melynek keretében látható csikó-fektetés, ültetés, valamint megtekinthetik az alföld legnagyszerűbb puszta-ötös fogatát is

A lovak mellett számtalan őshonos és hagyományos háziállatnak, valamint ritka állatoknak is helyet ad a Karcagi Kunlovarda. A kialakított parasztudvarban megtekinthetik a kedves látogatók a racka- és merinói birkát, a mangalicát, a hortobágyi szürkemarhát. A baromfiudvar számtalan szárnyas-állattal büszkélkedik, látható gyöngytyúk, gerle, pulyka, kacsa, lúd, páva, galamb. Az őshonos és magyar állatsereg mellett olyan ritka és kuriózum állat is található, mint a vízibivaly, a zebra, a strucc, vagy az emu. A biztonságról igazi éber magyar fajtakutyák, pumi, puli, kuvasz és komondor gondoskodik.

A pihenésről árnyékos kerti pihenőhely, gyermekjátszótér, és horgászásra is alkalmas halastó gondoskodik. Lehetőség van helyben főzésre, vagy kérésükre szívesen megvendégeljük Önöket igazi tájjellegű ételekkel, melyet a lovarda kerthelyiségében nyugodtan, kényelmesen elfogyaszthat.

A Karcagi Kunlovardában minden lehetőség adott a lovas sportoláshoz, aktív pihenéshez, kikapcsolódáshoz, ahová korosztálytól függetlenül mindenkit szeretettel várunk!


    Forrás:  kunlovarda.hupont.hu

 

 

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »